Inschrijven volgende reeks waterwennen of schoolslag

Beste ouder

Jouw kindje is inmiddels gestart aan de reeks jan/mrt.

Sommige locaties zijn aan het vollopen of bijna volzet voor de reeks van apr/jun (start 15/4).

Bij deze een reminder om zeker tijdig te boeken.

Heb je geen plaats meer op je huidige locatie, dan mag je ook verhuizen van locatie. Overal wordt op dezelfde manier les gegeven en er gebeurt altijd een overdracht van elk kindje.

De turboreeksen voor de paasvakantie zijn bijna volzet, maar de turboreeksen voor de zomervakantie staan ook online sinds vandaag!

  • Baseer je op de feedback van de lesgever, deze kan meestal nu al inschatten hoe je kindje gaat evolueren.
  • Gemiddeld hebben de meeste kindjes 1-2 reeksen watergewenning nodig om hun watervrees te overwinnen.
  • Sommige kindjes doen er langer over (elk z’n eigen tempo).
  • Als een kindje vlot inspringt, het hoofdje zonder twijfelen onder water kan doen en kan blazen onder water, dan zijn de minimale voorwaarden om te starten met schoolslag behaald. Vroeger aan schoolslag beginnen raden we af.
  • We raden aan om de overstap naar schoolslag pas te doen vanaf 5 jaar.
  • Extra vaardigheden zoals pijlen, stuwen met armen en benen zijn een grote meerwaarde om een goeie zwemmer te worden.
  • De lesgevers watergewenning zijn ook schoolslaglesgevers. Zij kunnen ook al de basis van schoolslag geven als je kindje er in het midden van de reeks klaar voor is.
  • Een extra reeksje waterwennen gaat dus nooit verloren.
  • Je kan de wachtlijst invullen met de vermelding dat je te laat was. Wij bellen je dan op, mocht er een plaatsje vrijkomen.
  • Je kan een reeks later boeken (turboreeks of reeks sep/okt). De reeksen voor volgend schooljaar komen binnenkort online.

Heb je inmiddels al geboekt, dan mag je deze info negeren 😉

Met vriendelijke groeten
Team Duik

Onze locaties

Zwemlessen

Watergewenning

TURBOLESSEN

WACHTLIJST

Veelgestelde vragen schoolslag

Inschrijven kan vanaf 5 jaar of ouder voor schoolslag. Belangrijk is dat je kindje reeds watergewend is. Minimale voorwaarden schoolslag: vlot durven inspringen met drijfmiddelen, bewust onder water durven gaan zonder twijfelen, bellen onder water kunnen blazen. Is je kindje nog niet watergewend, dan kan hij/zij een reeks watergewenning / voorbereidend zwemmen volgen bij ons in Nokere, Drongen, Zulte (privézwembaden) en Zottegem (publiek zwembad). Dit kan vanaf 4,5 jaar. OPGELET: Indien we bij de eerste les merken dat het kindje niet watergewend is, zijn we genoodzaakt de lessen stop te zetten en een administratieve kost aan te rekenen.
Een lessenreeks omvat 8 à 9 lessen. Een les duurt 30 min. Dit is effectieve lestijd. We werken veilig met 1 lesgever per 2 kindjes. Zo krijgt elk kindje de volle aandacht en les op zijn/haar eigen niveau. We starten met de beenbeweging. Daarna komt de ademhaling erbij. Vervolgens leren we de armbeweging met ademhaling. Daarna plakken we alles samen en oefenen we op de globale schooslagbeweging.
Een lessenreeks van 8 lessen kost €180. Een lessenreeks van 9 lessen kost €202,5. Inbegrepen in de prijs: 2 kindjes per lesgever / 30min les / toegang zwembad / verzekering bij ongevallen / officieel brevetje / terugbetalingsformulier mutualiteiten / 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest
Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind 3 tot 4 reeksen nodig hebben om de schoolslag goed onder de knie te krijgen. Soms kan het sneller, soms zal het trager zijn. We voorzien daarom doorheen het jaar meerdere lessenreeksen. Je kan direct reeksen na elkaar boeken in 1 keer als je zeker wilt zijn van je plekje.
Behaalt je kindje in de huidige reeks al een brevetje schoolslag, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks geboekt? Dan kan je met dat bewijs kosteloos annuleren, ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks (later = adm. kost volgens de algemene voorwaarden).
Vanaf januari 2023 werken wij niet meer met een voorrangsperiode. Vraag regelmatig feedback aan de lesgever. Die kan al na een paar lesjes zien of er nog een extra reeks nodig zal zijn. Wil je zeker zijn van je plaatsje, wacht dan niet te lang met een nieuwe reeks te boeken. Behaalt je kindje in de huidige reeks nog een brevetje, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks geboekt? Dan kan je op vertoon van het brevet kosteloos annuleren, ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks.
Continuïteit is belangrijk in het proces om te leren zwemmen. Daarom vragen we dat je kindje iedere les aanwezig is. We werken met 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest dat binnen de 7 dagen wordt afgeleverd. Bij andere vormen van afwezigheid is er geen mogelijkheid tot het inhalen van lessen. Ook tijdens de momenten dat je kindje niet aanwezig is, hebben wij onze vaste kosten, zoals het loon van de lesgever, de huur van het zwembad en de verzekeringskosten. Bij afwezigheid vragen we om zo snel mogelijk te verwittigen op volgend e-mailadres: info@vzwduik.be.
Kindjes zijn snel afgeleid bij het zien van hun ouders en we proberen de omgeving zo prikkelarm mogelijk te houden. Ouders blijven daarom niet tijdens de zwemles kijken naar de les. We hebben wel iedere reeks een open lesdag waar de ouders heel de les kunnen blijven kijken. Na de les wordt er ook altijd feedback gegeven door de lesgevers. Vaak kan je ook nog een glimp opvangen van de laatste 5 minuten.
Wij proberen in onze annulatievoorwaarden zo fair mogelijk te zijn, maar hebben bij een annulatie direct administratieve kosten en verzekeringskosten. We verwijzen hiervoor graag naar de algemene voorwaarden onderaan de pagina.
Elk kindje dat bij ons zwemt, is verzekerd. Bij een voorval kan er altijd een verzekeringsdocument digitaal worden doorgestuurd.
Voor de veiligheid laten we nooit een lesgever alleen lesgeven. Afhankelijk van de locatie zullen er zijn: 2 lesgevers met elk 2 kindjes / 3 lesgevers met elk 2 kindjes / 3 lesgevers, waarvan 2 met 2 kindjes en 1 met 1 kindje
We reiken officiële brevetjes van Fred Brevet uit van 25m en 50m schoolslag als je kindje vlot deze afstanden zwemt met de juiste techniek.
We kiezen bewust voor een aanbod van enkel lessen watergewenning / voorbereidend zwemmen en schoolslag (meest gezwommen zwemstijl). Zo is er geen eindeloos doorschuiftraject en worden verschillende zwemslagen niet door elkaar gegeven (zorgt voor rust tijdens de les).
Scroll naar boven