Watergewenning /
voorbereidend zwemmen

Watergewenning / voorbereidend zwemmen is een essentiële voorbereiding op schoolslag en is meer dan watervrees overwinnen. Tijdens deze lessen leggen we de basis voor elke zwemslag bij je kindje. Watergewenning / voorbereidend zwemmen kan gevolgd worden vanaf 4,5 jaar.

Naast angsten overwinnen, leren de kindjes hun ademhaling beheersen, kijken onder water, weerstand ervaren in het water, drijven op het water en zich in het water voortbewegen tot aan de kant. Ook wordt de basis van schoolslag al gegeven als je kindje hier klaar voor is.

We werken op een speelse manier met een zachte, maar efficiënte aanpak. Gemiddeld gezien zal een kindje  1-2 reeksen nodig hebben om door te stromen naar de lessen schoolslag.

ONZE LOCATIES

Boek een reeks WATergewenning / voorbereidend zwemmen op één van deze locaties

* De lesjes in Zottegem gaan door in het warme instructiebad van het publiek zwembad.

Waarom kiezen voor VZW DUIK?

Progressie

Snelle progressie door individuele aandacht in het 2-op-1 concept.

Zelfvertrouwen

Speciale aandacht voor onzekere kinderen om zelfvertrouwen op te bouwen. In een grote groep is het moeilijk om voldoende tijd en begeleiding te bieden.

Comfort

Comfortabele ervaring dankzij warm water in de zwembaden. De kindjes kunnen zich beter concentreren op het leren van zwemtechnieken zonder afgeleid te worden door ongemak.

Veelgestelde vragen watergewenning

Inschrijven kan vanaf 4,5 jaar of ouder voor watergewenning / voorbereidend zwemmen. Zo kan de aansluiting mooi gemaakt worden met schoolslag (start vanaf 5).
Een lessenreeks omvat 8 à 9 lessen. Een les duurt 30 min. Dit is effectieve lestijd. We werken veilig met 1 lesgever per 2 kindjes. Zo krijgt elk kindje de volle aandacht en les op zijn/haar eigen niveau. Naast angsten overwinnen, leren de kindjes hun ademhaling beheersen, kijken onder water, weerstand ervaren in het water, drijven op het water en zich in het water voortbewegen tot aan de kant. Ook wordt de basis van schoolslag al gegeven als je kindje hier klaar voor is.
Een lessenreeks van 8 lessen kost €180. Een lessenreeks van 9 lessen kost €202,5. Inbegrepen in de prijs: 2 kindjes per lesgever / 30min les / toegang zwembad / verzekering bij ongevallen / officieel brevetje / terugbetalingsformulier mutualiteiten / 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest. OPM: De prijs voor een lessenreeks in Zottegem is exclusief inkom en is daarom lager dan de prijs voor les in de privézwembaden.
Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind tussen de 1 tot 2 reeksen watergewenning / voorbereidend zwemmen nodig hebben om door te stromen naar de schoolslag. Wacht bij twijfel niet te lang om een volgende reeks te boeken, als je zeker wilt zijn van je plekje.
Behaalt je kindje in de huidige reeks nog de doelstelling om aan schoolslag te beginnen, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks geboekt? Dan kan je mits gunstig advies van de lesgever kosteloos annuleren ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks (later = adm. kost volgens de algemene voorwaarden).
Vanaf januari 2023 werken wij niet meer met een voorrangsperiode. Vraag regelmatig feedback aan de lesgever. Die kan al na een paar lesjes zien of er nog een extra reeks nodig zal zijn. Wil je zeker zijn van je plaatsje, wacht dan niet te lang met een nieuwe reeks te boeken. Behaalt je kindje in de huidige reeks nog de nodige skills om te starten met schoolslag, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks watergewenning / voorbereidend zwemmen geboekt? Dan kan je mits groen licht van de lesgevers kosteloos annuleren, ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks.
Continuïteit is belangrijk in het proces om te leren zwemmen. Daarom vragen we dat je kindje iedere les aanwezig is. We werken met 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest dat binnen de 7 dagen wordt afgeleverd. Bij andere vormen van afwezigheid is er geen mogelijkheid tot het inhalen van lessen. Ook tijdens de momenten dat je kindje niet aanwezig is, hebben wij onze vaste kosten, zoals het loon van de lesgever, de huur van het zwembad en de verzekeringskosten. Bij afwezigheid vragen we om zo snel mogelijk te verwittigen op volgend e-mailadres: info@vzwduik.be.
Kindjes zijn snel afgeleid bij het zien van hun ouders en we proberen de omgeving zo prikkelarm mogelijk te houden. Ouders blijven daarom niet tijdens de les kijken naar de les. We hebben wel iedere reeks een open lesdag waar de ouders heel de les kunnen blijven kijken. Na de les wordt er ook altijd feedback gegeven door de lesgevers. Vaak kan je ook nog een glimp opvangen van de laatste 5 minuten.
Wij proberen in onze annulatievoorwaarden zo fair mogelijk te zijn, maar hebben bij een annulatie direct administratieve kosten en verzekeringskosten. We verwijzen hiervoor graag naar de algemene voorwaarden onderaan de pagina.
Elk kindje dat bij ons zwemt, is verzekerd. Bij een voorval kan er altijd een verzekeringsdocument digitaal worden doorgestuurd.
Voor de veiligheid laten we nooit een lesgever alleen lesgeven. Afhankelijk van de locatie zullen er zijn: 2 lesgevers met elk 2 kindjes OF 3 lesgevers, waarvan 2 met 2 kindjes en 1 met 1 kindje
We reiken enkel officiële brevetjes uit van Fred Brevet van 25m en 50m schoolslag. Een brevetje kan soms motiveren, maar ook soms teleurstelling geven als het niet behaald wordt. Daarom kiezen we ervoor om de kleintjes niet te belasten met de druk om een brevet watergewenning / voorbereidend zwemmen te behalen. We streven wel alle doelstellingen na van dit brevet.
Behaalt je kindje in de huidige reeks volgens de lesgever alle doelstellingen om te beginnen aan schoolslag, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks watergewenning / voorbereidend zwemmen geboekt? Dan kan je kosteloos annuleren of omboeken (indien nog plaats), ten laatste 2 weken vóór de start van een nieuwe reeks (later = adm. kost volgens de algemene voorwaarden).
Scroll naar boven