Zwemlessen Zottegem apr/jun 2025

Vanaf 5 jaar, voor starters en terugkomers

Maandagreeks (8 lessen):
28/apr, 5/mei, 12/mei, 19/mei, 26/mei, 2/jun, 16/jun, 23/jun (tussen 16u30 – 19u00)

* Een paar keer per jaar wordt de wellness voor een midweek verhuurd. De les gaat dan door op zondagavond ipv maandagavond. Het gebeurt dat wij dit niet ver op voorhand weten en zijn hiervan afhankelijk van de eigenaars.

WACHTLIJST

Veelgestelde vragen schoolslag

Inschrijven kan vanaf 5 jaar of ouder voor schoolslag. Belangrijk is dat je kindje reeds watergewend is. Minimale voorwaarden schoolslag: vlot durven inspringen met drijfmiddelen, bewust onder water durven gaan zonder twijfelen, bellen onder water kunnen blazen. Is je kindje nog niet watergewend, dan kan hij/zij een reeks watergewenning / voorbereidend zwemmen volgen bij ons in Nokere, Drongen, Zulte (privézwembaden) en Zottegem (publiek zwembad). Dit kan vanaf 4,5 jaar. OPGELET: Indien we bij de eerste les merken dat het kindje niet watergewend is, zijn we genoodzaakt de lessen stop te zetten en een administratieve kost aan te rekenen.
Een lessenreeks omvat 8 à 9 lessen. Een les duurt 30 min. Dit is effectieve lestijd. We werken veilig met 1 lesgever per 2 kindjes. Zo krijgt elk kindje de volle aandacht en les op zijn/haar eigen niveau. We starten met de beenbeweging. Daarna komt de ademhaling erbij. Vervolgens leren we de armbeweging met ademhaling. Daarna plakken we alles samen en oefenen we op de globale schooslagbeweging.
Een lessenreeks van 8 lessen kost €180. Een lessenreeks van 9 lessen kost €202,5. Inbegrepen in de prijs: 2 kindjes per lesgever / 30min les / toegang zwembad / verzekering bij ongevallen / officieel brevetje / terugbetalingsformulier mutualiteiten / 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest
Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind 3 tot 4 reeksen nodig hebben om de schoolslag goed onder de knie te krijgen. Soms kan het sneller, soms zal het trager zijn. We voorzien daarom doorheen het jaar meerdere lessenreeksen. Je kan direct reeksen na elkaar boeken in 1 keer als je zeker wilt zijn van je plekje.
Behaalt je kindje in de huidige reeks al een brevetje schoolslag, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks geboekt? Dan kan je met dat bewijs kosteloos annuleren, ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks (later = adm. kost volgens de algemene voorwaarden).
Vanaf januari 2023 werken wij niet meer met een voorrangsperiode. Vraag regelmatig feedback aan de lesgever. Die kan al na een paar lesjes zien of er nog een extra reeks nodig zal zijn. Wil je zeker zijn van je plaatsje, wacht dan niet te lang met een nieuwe reeks te boeken. Behaalt je kindje in de huidige reeks nog een brevetje, maar heb je reeds een nieuwe lessenreeks geboekt? Dan kan je op vertoon van het brevet kosteloos annuleren, ten laatste 14 dagen voor de start van de nieuwe reeks.
Continuïteit is belangrijk in het proces om te leren zwemmen. Daarom vragen we dat je kindje iedere les aanwezig is. We werken met 1 vervangles bij ziekte mits doktersattest dat binnen de 7 dagen wordt afgeleverd. Bij andere vormen van afwezigheid is er geen mogelijkheid tot het inhalen van lessen. Ook tijdens de momenten dat je kindje niet aanwezig is, hebben wij onze vaste kosten, zoals het loon van de lesgever, de huur van het zwembad en de verzekeringskosten. Bij afwezigheid vragen we om zo snel mogelijk te verwittigen op volgend e-mailadres: info@vzwduik.be.
Kindjes zijn snel afgeleid bij het zien van hun ouders en we proberen de omgeving zo prikkelarm mogelijk te houden. Ouders blijven daarom niet tijdens de zwemles kijken naar de les. We hebben wel iedere reeks een open lesdag waar de ouders heel de les kunnen blijven kijken. Na de les wordt er ook altijd feedback gegeven door de lesgevers. Vaak kan je ook nog een glimp opvangen van de laatste 5 minuten.
Wij proberen in onze annulatievoorwaarden zo fair mogelijk te zijn, maar hebben bij een annulatie direct administratieve kosten en verzekeringskosten. We verwijzen hiervoor graag naar de algemene voorwaarden onderaan de pagina.
Elk kindje dat bij ons zwemt, is verzekerd. Bij een voorval kan er altijd een verzekeringsdocument digitaal worden doorgestuurd.
Voor de veiligheid laten we nooit een lesgever alleen lesgeven. Afhankelijk van de locatie zullen er zijn: 2 lesgevers met elk 2 kindjes / 3 lesgevers met elk 2 kindjes / 3 lesgevers, waarvan 2 met 2 kindjes en 1 met 1 kindje
We reiken officiële brevetjes van Fred Brevet uit van 25m en 50m schoolslag als je kindje vlot deze afstanden zwemt met de juiste techniek.
We kiezen bewust voor een aanbod van enkel lessen watergewenning / voorbereidend zwemmen en schoolslag (meest gezwommen zwemstijl). Zo is er geen eindeloos doorschuiftraject en worden verschillende zwemslagen niet door elkaar gegeven (zorgt voor rust tijdens de les).
Scroll naar boven