Leer zwemmen met zwemschool VZW DUIK

Schoolslag

We begeleiden de kindjes van de eerste beenbewegingen tot het aanleren van veilig zwemmen d.m.v. schoolslag. Naast het bereiken van het 25m-brevet en 50m-brevet, werken we ook aan verscheidene vaardigheden zoals draaien en keren in het water en zwemmend duiken onder hindernissen. 

Aantal lessen 

Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind 3 tot 4 reeksen nodig hebben om de schoolslag goed onder de knie te krijgen. Soms kan het sneller, soms zal het trager zijn. We voorzien daarom doorheen het jaar meerdere lessenreeksen. 

Watergewend

Om in te schrijven voor schoolslag moeten de kindjes minstens 5 jaar of ouder zijn. Op dat moment moeten de kinderen ook reeds watergewend zijn, want in onze zwembaden kunnen ze niet staan. Dat wil zeggen dat het kind durft inspringen in het zwembad met drijfmiddelen en met het hoofdje onder water durft gaan zonder twijfelen. 

OPGELET: Indien we bij de eerste les merken dat het kindje niet watergewend is, zijn we genoodzaakt de lessen stop te zetten en een administratieve kost aan te rekenen. 

Nog niet watergewend

Is je kindje nog niet watergewend, dan kunnen ze een reeks watergewenning volgen bij ons in Nokere (privézwembad) en Zottegem (publiek zwembad). Dit kan al vanaf 4,5 jaar. 

We leren er volgende zaken: kruipen onder water door een hoepel, springen vanop de kant, verplaatsen in het diepe als een aapje langs de kant, belletjes blazen met het hoofd helemaal onder water, drijven op buik en rug, stuwen, pijlen, voorwerpen opduiken van de bodem en nog veel meer.

De kindjes krijgen per 2 les van 1 lesgever, wat de tijd enorm verkort tov watergewenning in grote groep.

Gemiddeld gezien zal een kind tussen de 8 en 16 lesjes nodig hebben om echt watergewend te zijn.

Overtuigd? 

Schrijf je kindje hier in voor schoolslag.

Schrijf je kindje hier in voor watergewenning.