Leer zwemmen met VZW DUIK

Schoolslag

We begeleiden de kindjes van de eerste beenbewegingen tot het aanleren van veilig zwemmen d.m.v. schoolslag. Naast het bereiken van het 25m-brevet en 50m-brevet, werken we ook aan verscheidene vaardigheden zoals draaien en keren in het water en zwemmend duiken onder hindernissen. 

Aantal lessen 

Ieder kind heeft een ander leertempo. Leeftijd, motorische vaardigheid en beginniveau hebben invloed op dit tempo. Gemiddeld gezien zal een kind tussen de 15 en 20 lesjes (2 tot 3 reeksjes) nodig hebben om de schoolslag goed onder de knie te krijgen. Soms kan het sneller, soms zal het trager zijn. We voorzien daarom doorheen het jaar meerdere lessenreeksen. 

Watergewend

Om in te schrijven voor schoolslag moeten de kindjes minstens 5 jaar of ouder zijn. Op dat moment moeten de kinderen ook reeds watergewend zijn, want in onze zwembaden kunnen ze niet staan. Dat wil zeggen dat het kind durft inspringen in het zwembad met drijfmiddelen en met het hoofdje onder water durft gaan zonder twijfelen. 

OPGELET: Indien we bij de eerste les merken dat het kindje niet watergewend is, zijn we genoodzaakt de lessen stop te zetten en een administratieve kost aan te rekenen. 

Nog niet watergewend

Is je kindje nog niet watergewend, dan kunnen ze een reeks watergewenning volgen bij ons in Nokere (privézwembad) en Zottegem (publiek zwembad). Dit kan al vanaf 4,5 jaar.

Overtuigd? 

Schrijf je kindje hier in voor schoolslag.

Schrijf je kindje hier in voor watergewenning.